Senin, 26 September 2011

CONTOH SOAL DAN JAWABAN BAHASA INGGRIS KELAS 6 SD

KELAS 6 SD
The sun shines brightly.
1. It is a ________.
a. Windy
b. Cloudy
c. Rainy day
d. Sunny day
answer: d

2. What season if the trees, houses and land become wet?
It is ________.
a. Dry season
b. Rainy season
c. Windy
d. Cloudy
answer: b

3. This Lala is studying English in the classroom. She is a ________.
a. student
b. singer
c. actress
d. athlete
answer: a

4. Ucil and Pampam are playing in the yard. They are playing ________.
a. Football
b. Marbles
c. Cricket
d. Kite
answer: a

5. The boys are in the field. They are ________football.
a. Play
b. Plays
c. Played
d. Playing
answer: d

6. Agil _______ playing computer game.
a. Has
b. Am
c. Are
d. Is
answer: d

7. I send my letters in ________.
a. Hospital
b. Post Office
c. Market
d. School
answer: b

8. Is this a bird?
________ It is a butterfly.
a. Yes, it is
b. Yes, it is not
c. No, it is not
d. No, it is
answer: c

9. Mr. Akbar has many hens. His hens give him some ________.
a. Milk
b. Feather
c. Eggs
d. Skin
answer: c

10. This food is ________.
a. Jelly
b. Water
c. Cake
d. Ice cream
answer: a

11. Do you like chocolate? Yes, ________.
a. I done
b. I does
c. I did
d. I do
answer: d

12. My mother ________ in the kitchen every day.
a. Cooks
b. Cook
c. Cooked
d. Cooking
answer: a

13. eating – like – some – I cake
a. I like some eating cake
b. I eating like some cake
c. I like eating some cake
d. I like some cake eating
answer: c

14. Where is Mrs. Emi going ? She is going to the _________ she buy vegetables.
a. Office
b. Market
c. Movie
d. School
answer: b

15. Where can you get any food if you hungry? I can get some food in ________.
a. Hospital
b. School
c. Post office
d. Restaurant
answer: d

16. How do you go to Surabaya I go there by _________.
a. Train
b. Car
c. Plane
d. Boat
answer: c

17. have – lunch – we – to – want
a. We have to want lunch
b. We have to lunch want
c. We want to lunch have
d. We want to have lunch
answer: d

18. Mr. Maman is explaining the lesson in classroom. He is a _________.
a. Doctor
b. Farmer
c. Teacher
d. Typist
answer: c

19. A nurse work at a ________.
a. Library
b. Office
c. School
d. Hospital
answer: d

20. Mr. Hamid brings a truck. He is a _________.
a. Driver
b. Pilot
c. Sailor
d. Mechanic
answer: a

21. Mr. Cule is working. He makes table, chairs and cupboard.
He also makes doors and windows. He is _________.
a. Gardener
b. Barber
c. Baker
d. Carpenter
answer: d

22. Mr. Undang is careful. He is not ________.
a. Angry
b. Stupid
c. Careless
d. Bad – tempered
answer: c

23. Everybody like Miss. Bela Safira, because she is ________.
a. Pretty
b. Lazy
c. Ugly
d. Careless
answer: a

24. Antonym of lazy is _____.
a. Diligent
b. kind
c. Relax
d. Ugly
answer: a

25. You save your money in the _________.
a. Laboratory
b. Workshop
c. Bank
d. Supermarket
answer: c

26. We do not live on the moon, but we live on the ________.
a. Earth
b. Sun
c. Comet
d. Star
answer: a

27. The nearest planet to the sun is Mercury and the farthest is _________.
a. Pluto
b. Mars
c. Jupiter
d. Venus
answer: a

28. The satellite of the earth is called moon. The moon goes round the ________.
a. Star
b. Earth
c. Sun
d. Mars
answer: c

29. the – is – where – bank?
a. Where is the bank?
b. Where the bank is?
c. Is where the bank?
d. Where the is bank?
answer: a

30. Sultan Hasanudddin Airport is located in ________.
a. East Java
b. Central Java
c. West Java
d. South Sulawesi
answer: d

31. The month after March is ________.
a. July
b. May
c. April
d. June
answer: c

32. The most beautiful souvenir in Bali is ________.
a. Handicraft
b. Statue
c. Puppet
d. Pottery
answer: a

TEXT 1
It was Sunday yesterday, Zahra and her parents went to Tawangmangu. They started at 9 in the morning. They took an hour to get there. It is about forty kilometers from their house.

Tawangmangu is a cold place. It has a beautiful garden. There is a waterfall. It called “Grojogan Sewu”. There are also some monkeys on the trees. It is very funny. People like staying there because they can feel natural life.

33. The suitable title for reading above is ________.
a. Grojogan Sewu
b. Tawangmangu
c. A cold place
d. A beautiful Garden
answer: b

34. What time did Zahra and her parents go to Tawangmangu?
They went ________ in the morning.
a. Six
b. Seven
c. Eight
d. Nine
answer: d

35. The name of waterfall is ________.
a. Tawangmangu Waterfall
b. Grojogan Sewu
c. Grojogan Waterfall
d. Tawangmangu Sewu
answer: b

36. Zahra and her parents went to Tawangmangu.
The word parents means ________.
a. father and mother
b. father and brother
c. brother and sister
d. mother and sister
answer: a

37. is – postman – a – Mr. Donald.
Arrange the sentence above!
a. Is a postman Mr. Donald.
b. Mr. Donald is a postman.
c. Postman is Mr. Donald.
d. A postman Mr. Donald is.
answer: b

38. ________ borrow your book?
a. My friend
b. May be
c. My I
d. May I
answer: d

1 komentar:

uun mita mengatakan...

really good page. it's help me much, thanks.

Poskan Komentar

Admin

 
 
Copyright © ENGLISH COURSES
Designs By adsensecepat